iberica 2000.org

[Propuestas]  [En portada] [Directorio]  [Lo + nuevo]

DENUNCIEN LA FALTA DE VOLUNTAT CONTRA LES INFRACCIONS URBANÍSTIQUES EN LA COMUNITAT VALENCIANA
Alcoi. Alacant. Comunitat Valenciana.

La Carrasca-Ecologistes en Acció denuncia la falta de voluntat política contra les infraccions urbanístiques. El grup du cinc anys denunciant un xalet il·legal i il·legalitzable en l´àrea d´amortiment d´impactes en el paratje natural de la Font Roja.

El passat 4 de desembre, els consellers de Territori (Esteban González Pons) i de Justícia (Miguel Peralta) van presentar un programa de control de la legalitat urbanística valenciana, basat en la utilització de noves tecnologies aplicades a les fotografies aèries. Segons els consellers, aquest programa permetrà actuar contra les ocupacions de sòl no urbanitzable protegit, especialment als espais naturals protegits, i contra les grans urbanitzacions il·legals.

Per a La Carrasca-Ecologistes en Acció aquesta iniciativa no és més que pura propaganda, ja que la falta de control de les edificacions il·legals per part de l´administració valenciana no està causada per la falta de mitjans tècnics, sinó per la falta de voluntat política. Els grups i les plataformes ecologistes estan ja cansats de denunciar edificacions il·legals que destrueixen terrenys rústics molt valuosos, davant d´una administració que amb la seua passivitat anima els infractors urbanístics.

Sense anar més lluny, la setmana passada es van complir cinc anys des que La Carrasca-Ecologistes en Acció denunciara a l´Ajuntament d´Alcoi la construcció d´un xalet il·legal en sòl no urbanitzable de protecció forestal i paisatgística, en una zona que a més està dins de l´àrea d´amortiment d´impactes del Parc Natural del Carrascal de la Font Roja. Des de la primera denúncia (quan, per cert, Peralta era alcalde d´Alcoi), el grup ecologista ha hagut de presentar fins a 10 escrits al Departament d´Urbanisme per a obtindre informació sobre la tramitació de l´expedient i per instar a restaurar la legalitat urbanística; també ha presentat escrits sobre l´assumpte a la Conselleria de Territori i Habitatge, al Director-Conservador del Parc Natural, al Síndic de Greuges, a la Fiscalia d´Alcoi i a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

Finalment, el 6 de març d´enguany l´alcalde d´Alcoi va ordenar la demolició del xalet, ja que es tracta d´una edificació il·legalitzable en sòl protegit. Però a pesar de l´ordre de demolició, han passat 9 mesos més i l´edifici encara no s´ha tombat; és més, l´Ajuntament d´Alcoi no ha volgut aclarir si ha imposat a l´infractor les corresponents multes coercitives previstes per la llei, ni si té previst executar la demolició de manera subsidiària.

Davant d´aquesta situació, el col·lectiu ecologista qüestiona obertament les intencions de la Conselleria de Territori: "de res aprofiten més mitjans tècnics quan l´actitud dels governants és de tolerància o, encara pitjor, de connivència amb els infractors".Colla Ecologista La Carrasca - Ecologistes en Acció
Apartat de Correus 252
03800 Alcoi (l´Alcoià)
Correu-e: alcoi@ecologistesenaccio.org
* Xarxaneta.org-La Carrasca... (Enlace...)

* A toda la información sobre la salud ambiental de Alicante... (http://www.iberica2000.org/Es/Busquedas.asp?Palabra=alicante) (A numerosos artículos...)
* A toda la información alojada y relacionada en Ibérica 2000, sobre el Urbanismo Desaforado que está aconteciendo en la Comunidad Valenciana... (http://www.iberica2000.org/Es/Busquedas.asp?Palabra=urbanismodesaforado) (A numerosos artículos...)

>> Autor: Alfonso143 (19/12/2006)
>> Fuente: Colla Ecologista La Carrasca - Ecologistes en Acció


[Propuestas]  [En portada] [Directorio]  [Lo + nuevo]

(C)2001. Centro de Investigaciones y Promoción de Iniciativas para Conocer y Proteger la Naturaleza.
Telfs. Información. 653 378 661 - 693 643 736 - correo@iberica2000.org