iberica 2000.org

 Inicio
Registrate Patrocinios Quienes somos Ultimos Artículos Tablón Anuncios

Ayuda 

COLABORADORES

Usuarios Registrados
E-mail:
Contraseña:  

BUSQUEDAS

 Indice alfabético
 Indice de autores

 

DIRECTORIO

 Artículos y reportajes 
 Consultoría jurídica 
 Denuncias y derecho 
 Flora y Fauna 
     Fauna 
     Flora 
 Inventos y patentes 
 Libros y lecturas 
 Noticias Ibérica2000 
 Política medioambiental 
 Proyectos e iniciativas 
 Turismo y viajes 
     Excursiones 
     Lugares de interés 
     Turismo rural 
 Webs relacionadas 
 Agricultura de casa 

 Artículos de opinión 

 Cambio climático 
 Energía eolica 
 Humedales 
 Mundo marino 

 Asociaciones y colectivos 
 Empresas y comercios 
 Organismos públicos 

 Fondos de escritorio 
 
 

Manifestaciones en el río Júcar. "Volem Ríus Víus"!

(1400)

CULLERA COMUNIDAD VALENCIANA. ESPAÑA.
Manifestación "Riu Xúquer viu"-"Queremos ríos vivos", hizo pública la protesta contra las obras del trasvase Xuquer-Vinalopó, al mismo tiempo que de las escasas condiciones de la calidad de las aguas en los ríos valencianos y en particular en el Xúquer.

Manifiestos de última hora, emitidos por estas organizaciones: (29 de març 2004).
* Respecte a la situació creada després de la decisió del PSOE de no paralitzar, ni tan sols cautelarment, les obres del transvasament així com la intenció de revisar aquest per determinar el cabal ecològic del Xúquer, es fa una valoració negativa del canvi de posició del PSOE que fins dilluns passat defensava les mateixes posicions que la Plataforma.
En aquest sentit les principals conclusions de la reunió són...


* La Plataforma Xúquer Viu es va reunir el passat dia 29 de març 04 amb assistència de representants de 14 de les organitzacions que composen la mateixa i amb presència de persones de 13 pobles distints de la comarca de la Ribera. Es van aprovar els següents punts...


Imágenes de Ibérica 2000.
Una de las pancartas colocadas sobre el río, durante la concentración.





El sábado 6 de marzo 04 a las 12,00 horas, fué convocada en el puente de Ciment, de la ciudad de Cullera. Valencia. Una concentración para dar a conocer a la opinión pública su desconformidad con este proyecto de trasvase de aguas que irá dedicado a la zona costera de Benidorm.


Reparto de folletos durante todo el acto.
* Quieres conocer el contenido del folleto distribuido?.

Ecologistas en Acción del País Valencià convocó el acto y distribuyó información para dar a conocer esta problemática, sobre todo para concienciar a la población sobre el poco caudal existente ya en el río Xúquer, de la importancia de este ecosistema ribereño como "artéria de una Comarca como la Ríbera", que ya tiene sus aguas salobres en sus últimos kms de la desembocadura en esta ciudad mediterránea y cuya calidad de las aguas están muy deterioradas por los vertidos urbanos e industriales.

La federació d Ecologistes en acció del País Valencià convocó el acto y hace constar que:
"La lamentable situació que el nostre riu pateix al seu pas per La Ribera,
a la que a l absència de cabdals, s afegeix la contaminació de les aigües
residuals, ens ha motivat a convocar-vos a manifestar públicament el vostre
malestar pel present i la vostra preocupació pel futur del riu Xúquer.
Per baix d aquell pont passava el Xúquer, avui es pesquen polps. L aigua és
totalment salada. On és el riu? qui el segresta?, qui el vol furtar?"
Contacta con: xarquia@wanadoo.es


Ecologístas manifestando su protesta, colgados en uno de los puentes emblemáticos de esta ciudad, frente al lugar de la concentración.
* Web Plataforma Xúquer Viu

La Fundación la Nueva Cultura del Agua en España, hace mención a los proyectos hidráulicos que están planteándose en España para las próximas décadas con la pretensión de construir 120 nuevas presas a lo largo de todo el territorio español. Algo que ya está adjudicado ya ha empresas, al margen del Plan Hidrológico Nacional.

Existe numerosa documentación sobre el grave peligro que está suponiendo la incesante construcción y retención de los ríos con tanto embalse, que no solo destruyen la ecología fluvial de los parajes naturales, si no que se hacen descender los cauces a tal extremo, que se están extendiendo las consecuencias a otros aspectos que no se están valorando de ninguna forma.

Aspectos como el arrastre de nutrientes por los ríos que aportan alimentos para los bancos de peces marinos más allá de las 12 millas marinas, ya que está comprobado por estudios fidedignos y ya publicados por diversos científicos, que la riqueza marina de bancos como las sardinas, y tantas otras especies son atraidas a nuestras costas mediterráneas por la aportación de esos nutrientes que de forma natural aportan los lechos fluviales en los deltas.

Que las cofradias pesqueras vienen denunciando desde hace muchos años ese descenso en las capturas y que este es un punto a tener muy en cuenta. Información que en muchos casos no se transmite claramente al público más interesado, por que exísten intereses más allá del apoyo leal a la agricultura.

Que la disminución de los caudales de nuestros ríos como el Segura, son una prueba más de que las cifras valoradas en pasadas obras hidráulicas, de que las gestiones no van nada bien, y no están nada claras. Y que el Júcar se verá en la misma situación en un futuro más o menos próximo, como la vega baja del Segura si la opinión pública de las comarcas valencianas y alicantinas no hacen algo al respecto.

Debemos ser conscientes para buscar soluciones más económicas, y que merecen ser tratadas y valoradas.
Que no podemos esperar a ver los resultados de estas obras, como el trasvase Tous-Vinalopó, que podrían llevar a la ecatombe a comarcas alicantinas. Y que a la hora de solicitar responsabilidades, sería algo que quedaría en palabras posteriormente con las obras.

Información completa de la mano del profesor Pedro Arrojo, cuando estuvo en la ciudad de Alzira:
* El profesor Pedro Arrojo en Alzira. Premio Goldman 2003.

** Por otro lado se hace incapié sobre las serias irregularidades que numerosos colectivos y técnicos medioambientales en Europa, ya manifiestan sobre la gravedad de gestión y deficiencias en el cumplimiento de las normativas con respecto al funcionamiento de las depuradoras de aguas residuales urbanas españolas, que vierten sus aguas al mediterráneo.

El malestar del público en general y de los empresarios en particular es elevado, ya que costean religiosamente los cánones e impuestos de la administración por vertidos y depuración de aguas residuales, y esta no la gestiona según las normativas, y verdaderamente no se sabe ni lo que realmente estamos tirando al mar.

Pero forzosamente llegará el día que los responsables directos, a los que estamos pagando los sueldos, tendrán que responsabilizarse de este tema que presenta un peligro muy latente en cada parte de España.

Más información en Internet sobre el uso sostenible del agua y los recursos naturales.:

* 12 Razones para excluir las grandes represas de las energías renovables.

* La dificil situación de la albúfera de Valencia no es atribuible a la sequía, sino a la pésima gestón del río Júcar. 12.11.02.
* El Ministerio de Medio Ambiente reconoce que no ha estudiado los caudales ecológicos en el río Júcar. 31.10.02.
* Alicante capta ya de los acuíferos más agua que la que recibirá del Júcar. Diario Información 21.11.02.
* La ciudad de San Juan en Alicante, consume casi el doble de agua que la media nacional y autonómica. Cada habitante gasta al día 403 litros, mientras que en el resto de la comunidad no se superan los 240.
* La Confederación Hidrográfica de Júcar encubre la realidad para permitir la sobreexplotación de los acuíferos del Alto Vinalopó en Alicante. 16.12.02.
* El Gobierno de Murcia autoriza el despilfarro de 2.2000.000 metros cúbicos de agua, vertiéndolos al mar. 6.11.03.
* De los marjales de Castellón y Almenara se drenan y vierten al mar 37 Hm3 de agua. El 46% de lo que se pide al PHN.
* El proyecto de mejora del canal Jucar-Turia es un sinsentido económico. 11.07.03.

* Ecologistas en Acción del País Valencià.
* Ecologistas en Acción.org

Más información relacionada y alojada en Ibérica 2000:
* Toda la información registrada sobre el Plán Hidrológico Nacional.
* La Ciudad de Alzira, ¡Sin depuradora!
* Deficiencias en la Depuradora de Aguas Residuales de Gandia y Playa.

* Estuve personalmente con los equipos de Ibérica 2000 en Cullera, para poder recopilar la información en directo, con la única intención de trasmitiros los detalles que los grupos convocantes han deseado plasmar y difundir.

Insertado por: silvia3942 (12/03/2004)
Fuente/Autor: Silvia Pons Oliver. (Periodista)
 

          


Valoración

¿Qué opinión te merece este artículo?
Malo   Flojo   Regular   Bueno   Muy bueno   Excelente

Comentarios

Publicado en el periódico El LEVANTE 11-08-04.

Aturem el transvasament Xúquer-Vinalopó.
Por JOAN RIBÓ CANUT - Esquerra Unida del PV.

El dimarts de la passada setmana un conjunt d´organitzacions i personalitats constituirem la Plataforma per un Xúquer i una Albufera vius amb uns objectius clars per al riu (revisió del Pla de Conca, establiment de cabal ecològic en l´últim tram, paralització cautelar de les obres del transvasament, etcètera) i per l´Albufera (revisió del pla rector d´ús i
gestió, recuperació de cabals suficients per al llac, etcètera).

Molts motius han fet urgent la seua constitució. En primer lloc, l´avanç de les obres del transvasament Xúquer-Vinalopó quan cada vegada està més clar que en les condicions actuals de sobreexplotació del riu, senzillament, no ni ha aigua per a transvasar com reconeixen totes les dades serioses que es fiquen damunt la taula. En segon lloc el fet de què l´espoli del riu Xúquer estiga passant de ser un secret negociat amb nocturnitat pels presidents de Castella la Manxa i Comunitat Valenciana, Srs. Bono i Zaplana allà pels anys 1997, a una notícia cada vegada més coneguda i criticada.

Per posar només un exemple:
El dia 27 d´este mes es discutirà en el Parlament Europeu un Informe sobre el Xúquer i l´Albufera on es diu textualment: «la Comisión Europea ha de reconsiderar seriamente su decisión de financiar el proyecto en las circunstancias actuales» per afegir a continuació. «Resulta, cuando menos, bastante curioso que se apruebe la financiación de un proyecto antes de que las autoridades que han de materializarlo hayan seguido las recomendaciones».

Hem d´aturar el procés de degradació i espoli del Xúquer i les seues conseqüències nefastes en l´Albufera. Ho hem de fer urgentment encara que entenem les raons del Sr. Bono: Utilitzar el màxim de l´aigua del riu per a regar cultius en la seua comunitat independentment de què siguen o no siguen rentables. Les subvencions europees fan rendible qualsevol cosa i sota l´excusa del progrés poc importa el que li passe al riu Xúquer!

Les raons del Sr. Zaplana les entén també qualsevol: Garantir l´aigua a les urbanitzacions massives de la costa de les Marines, encapçalades per Benidorm i a tots els negocis i especulacions que se´n deriven. Com no justificar aquest grans negocis encara que l´aigua per a urbanitzacions i camps de golf calga vestir-la i disfressar-la d´aigua per als llauradors i de solidaritat entre territoris!

A estos senyors, màxims artífexs de l´espoli del Xúquer, els hi entenem les seues raons. Per això precisament estem en contra de les mateixes. Són les raons de sempre, els mateixos arguments de sempre dels que espolien la natura en benefici propi, ràpid i insostenible.

A estos senyors i tots els seus successors els volem dir que van contra la història. Que no entenen que la política de l´aigua que han practicat i que els actuals governants defensen aferrissadament, ja no és possible en Europa. Uns plantejaments com els seus van en contra de les bases i de les directives actuals ja aprovades per la Unió Europea.

Se´ns dirà que no som solidaris amb les comarques del Vinalopó. No és cert. Aquestes comarques poden satisfer les seues necessitats d´aigua per mitjans alternatius al transvasament del Xúquer de forma més ràpida i més econòmica.
No és una qüestió de solidaritat.
Per posar només un exemple: L´Alt Vinalopó ven a les comarques de la costa d´Alacant els seus recursos hídrics
subterranis amb els quals es podria autoabastir com a comarca a més de no esgotar els aqüífers. Les comarques costaneres disposen de la Mancomunitat de Canals del Taibilla (procedent del Tajo-Segura i que, en cas de
necessitat, podrien fins i tot derivar aigua del Xúquer a partir de la presa d´Alarcón) i tenen la possibilitat de desalació al costat ... del mar. Resta només la comarca del Mig Vinalopó que podria necessitar alguna actuació específica encara que de molta menor entitat.

Però les obres del transvasament continuen avançant. Hem de recordar-li al Partit que mana en Madrid, al PSOE, que el transvasament Xúquer-Vinalopó depèn del Ministeri de Medi Ambient i seua és la responsabilitat final d´aturar-lo. Gastar-se milions d´euros en una canalització que tots sabem que després no podrà dur aigua enlloc sense entrar en seriós conflicte amb els usos tradicionals i mediambientals és, evidentment, malbaratar recursos.
Volem recordar-los que queda tant per fer política d´aigua en el País Valencià dels transvasaments! Coses tant senzilles i molt més barates com posar comportes al pantà de l´Algar, arreglar el pantà de Maria Cristina, tapar esquerdes en la presa d´Arenoso, invertir en allò promès fa molts anys en reutilització d´aigües depurades etc. Gastar-se el diners com es gastaren els governs durant la transició en el canal Xerta-Càlig per a després mai dur aigua, és totalment injustificable i hauria de ser qüestió de jutjat de guàrdia per malbaratar recursos públics.
Nombre: Paco Sanz  (17/08/2004) E-mail: sanzcavero@hotmail.com
 
Publicado en el Periódico El LEVANTE. 02-08-04.
La Albufera debe vivir.

El Banco Europeo de Inversiones (BEI) ha exigido garantías de que la Albufera de Valencia no corre peligro de muerte antes de plantearse si financia o no la construcción del trasvase Júcar-Vinalopó, una obra en avanzado estado de ejecución desde que el anterior presidente del Gobierno,
José María Aznar, puso la primera piedra en Cortes de Pallás. Así las cosas, para que el dinero del BEI llegue a la canalización, la Confederación Hidrográfica del Júcar deberá presentar, antes del 31 de diciembre, un informe de sostenibilidad del proyecto y de su afección al lago que, a juzgar por el requerimiento, deberá ser escasa o nula.

Esta condición del BEI reitera, por un lado, que las instituciones europeas continúan sin respaldar de forma clara proyectos hidrológicos basados en trasvases, ya sean del Ebro o del Júcar.

De otra parte, pone de manifiesto que una entidad aparentemente lejana, aprecia más la Albufera y su entorno
que muchos de los que actúan o residen en susinmediaciones.

El lago depende del Júcar, claro está, ya que las aguas de ese río son las que cada año inundan los arrozales y renuevan la vida en un ecosistema valioso y frágil.

Pero la salvación de la Albufera, la garantía para su supervivencia no debe acometerse en función de si se autoriza o no un trasvase del Júcar al Vinalopó; es un asunto obligado de cada día, que atañe a quienes vierten
productos que matan la fauna y la flora; a quienes han tardado demasiado en impulsar la construcción de colectores que salven al lago de los desechos urbanos e industriales y, en fin, a todos los que aman ese núcleo de vida y están obligados a darlo en herencia.
Nombre: Paco Sanz  (17/08/2004) E-mail: sanzcavero@hotmail.com
 
18 de diciembre 2004. 12'00 horas.
Concentración Pont de Pedra en Cullera.
La concentración convocada por Xúquer Viu este mediodía en Cullera ha tenido un gran éxito de participación.

Entre 800 y 1000 personas se dieron cita este mediodía en el Puente de Piedra de Cullera para "abrazar" al Xúquer. Los participantes en esta movilización se dirigieron coreando la consigna de "Xúquer Viu, Albufera
Viva, No al trasvasament" en manifestación bordeando el río hasta la zona dónde está prevista la construcción de la macrourbanización denominada "Manhattan del Xúquer", lugar en el que se formó una cadena humana y se
procedió a la lectura del Manifiesto reivindicativo.
Participaron los alcaldes de Sueca, Riola, Llaurí y Benimodo, así como cargos públicos y representantes de diversos partidos políticos: Esquerra
Unida (EUPV), Bloc, ERPV, Els Verds, Esquerra Ecologista y PSPV.

Xúquer Viu valora muy positivamente la implicación creciente de la sociedad valenciana, y concretamente de las Riberas del Xúquer, en la defensa del río y su oposición enérgica al transvase Xúquer-Vinalopó.

Manifest reivindicatiu:
EXIGIM:
- La immediata revisió del Pla Hidrològic de la Conca del Xúquer amb una
anàlisi objectiva dels anys de vigència.
- La revisió del Pla Rector d’Us i Gestió del Parc Natural de l’Albufera
(PRUG) ja que suposa un retrocés en la conservació d’aquest emblemàtic espai
natural protegit.
- L’establiment, amb criteris científics, d’un cabal mínim per al Xúquer, proporcional a la importància del riu, prenent com a referència els altres rius mediterranis; així com la determinació de les aportacions hídriques que
ha de rebre l’Albufera per a gaudir d’una bona salut ambiental.
- La paralització immediata de les obres del transvasament Xúquer-Vinalopó, fins que s’efectue la revisió del Pla del Xúquer.
- La resolució sense demora de les necessitats hídriques del Vinalopó, la qual cosa és possible amb els recursos, infrastructures i tecnologies actualment disponibles.
- L’elaboració d'un Pla de Recuperació Integral del Xúquer que incloga la detenció de la sobreexplotació dels aqüífers de la Manxa Oriental i la seua recuperació, que assegure un cabal suficient per a l'Albufera i el Xúquer, i que prenga mesures per a frenar la contaminació, els vessaments i els aterraments en el seu recorregut.
- La participació científica i social en la revisió del Pla de Conca del Xúquer i en l'establiment d'un cabal ambiental adequat, així com en l’elaboració del Pla de Recuperació Integral del riu, assegurant aquesta
participació en el seguiment i acompliment dels compromisos que s'acorden.
- L’aplicació de la Directiva Marc de l’Aigua de la Unió Europea que fixa com objectius per als Estats Membres els de protegir, millorar i regenerar totes les masses d’aigua superficials i subterrànies.
també pots visitar la web www.xuquerviu.org
Nombre: Plataforma Xúquer Viu  (19/12/2004) E-mail: xuquerviu@hotmail.com
 
Amics i amigues de Xúquer Viu:
Com podreu comprovar en el resum de premsa que us envie, l'abraçada al Xúquer del dissabte 18 va ser tot un èxit. 500 persones participaren en un acte convocat de manera voluntarista i artesanal per Xúquer Viu (per internet i fent fotocòpies del cartell) , però amb la col·laboració de moltes persones en molts pobles de la comarca i de fora d'ella.

A l'acte acudiren també alcaldes, regidors i representants del Bloc, PSPV, EUPV, ERPV, Els Verds, Esquerra Ecologista, Unió de Llauradors, STEPV, Ecologistes en Acció, Agró ... (perdoneu si m'oblide d'algú, però és que hi havia molta gent, per cert del PP no hi vaig vore a ningú)

La pregunta és:
Quantes persones haurien participat en una convocatòria
realitzada amb més temps i amb més mitjos econòmics? 1.000, 2.000?

La realitat és que cada vegada més persones de la Ribera i d'altres comarques no estem disposades a que es realitze un transvasament que significarà la mort del riu.

En primavera tindrem oportunitat de realitzar una gran manifestació "Per un Xúquer Viu i una Albufera Viva. No al transvasament"

En el resum de premsa que us envie teniu:
les notícies relacionades amb l'abraçada al riu de dissabte 18 i les notícies de la presentació del
"Compromís pel Xúquer i l'Albufera" del divendres 17 que, per cert, es firmarà solemnement pels partits polítics el divendres 21 de gener en un acte públic que esperem siga multitudinari i al que us demanem que acudiu.

Entre les notícies us recomanem l'article d'Emili Piera: "Aniversari", les notícies de l'Información de Alacant i les afirmacions de Cristina Narbona a
Argentina sobre la reducció de 23% dels recurs hídrics de la conca del Xúquer en l'últim segle com a conseqüència del canvi climàtic.

Observeu també en distintes declaracions com personalitats com Juana Serna, diputada nacional del PSOE, Joan Calabuig, europarlamentari del mateix partit o José Maria Marugan, conseller-delegat de l'empresa pública "Aguas
del Júcar", defenses sense complexos el transvasament i afirmen que aquest es farà amb tota seguretat.

Però no n'hi havia una comissió que estava estudiant la viabilitat del transvasament? Tal volta ningú ha informat a aquestes persones. El que sí han informat, ja fa temps, és a les empreses responsables de les obres del
trams 2,3 i 4 que estiguen preparades per a començar les obres a gener.
Nosaltres també estarem preparats.

Què tal volta ja se sap el resultat de la comissió si aquesta encara no ha finalitzat el seus treballs? O és que els resultats ja se sabien abans de formar la comissió?
Algú tindrà que donar explicacions.
Paco Sanz

Nota de Antonio Marín Segovia:
Es lamentable saber que mis intuiciones juveniles de hace ya más de 20 años se cumplen. Xema Marugan, Calabuig y Serna eran dos derechistas, siempre complaciendo a los sectores reacciones del Partido Socialista. Todos ellos y yo mismo, fuimos militantes de las Juventudes Socialistas... He tenido que soportar sus comportamientos y palabras, propias de unos verdaderos militantes del PP; sin embargo ellos son los que siguen viviendo de la teta del Estado y manipulando. Otros hemos optado hace ya muchos años (yo en diciembre de 1986) por abandonar esa institución de personajes sin ideología ni dignidad que es hoy en día el PSPV-PSOE. Se salvan algunas pocas personas, pero el resto de sus dirigentes no merece ningún respeto ni credibilidad. Y puedo afirmarlo, pues los he conocido directamente y en su propia salsa. Si Zaplana es un cínico miserable, Calabuig, Serna o Marugan son capaces de vender a sus madres para seguir viviendo de la sopa boba...
Nombre: AMS  (20/12/2004) E-mail: antoniod17@ono.com
 
"Solicitan restablecer la cobertura legal".
El conseller de Infraestructuras y Transporte, José Ramón García Antón, ha pedido al Gobierno Central que «restablezca de inmediato la cobertura legal en el ámbito hídrico de la Comunidad Valenciana suprimida por la sentencia del Tribunal Supremo que declara nulos algunos artículos del Plan Hidrológico de la Cuenca del Júcar».
Según García Antón, «de lo contrario la Comunidad Valenciana se queda sin la base jurídica imprescindible para el desarrollo de una política de agua basada en los principios de uso racional e integral de los recursos, de
ahorro y de protección del medio ambiente y redistribución solidaria de los caudales».
Nombre: Paco Sanz  (20/12/2004) E-mail: sanzcavero@hotmail.com
 
* En Cullera - Comunitat Valenciana. 5 de marzo.
VOLEM QUE EL XÚQUER ARRIBE A LA MAR.
CONCENTRACIÓ DISSABTE 5 DE MARÇ 2011
PONT DE PEDRA DE CULLERA 12:00

Pel compliment de la Directiva Marc de l’Aigua!
Cabals ecològics ja!
No a la proposta de cabal 0 per a l’estuari del Xúquer!
Amics i amigues de Xúquer Viu:
Des de desembre de 2009 la demarcació del Xúquer hauria de comptar amb un nou Pla de Conca que donara compliment a la Directiva Marc de l’Aigua que té com objectiu assolir el bon estat de totes les masses d’aigua en 2015, així com l’ús sostenible a llarg termini dels recursos hídrics. En l’actualitat, gener de 2011, la conca del Xúquer acumula tres anys de retràs en l’elaboració del Pla Hidrològic de Conca i aquest procés es troba paralitzat “de facto”, al mateix temps que el deteriorament ambiental avança a marxes forçades.
Una de les principals conseqüències és que continuen sense establir-se règims ecològics de cabals en els rius i zones humides, el que ocasiona un important deteriorament de la biodiversitat. El Xúquer continua sense cabals ecològics i malgrat la important quantitat d’aigua acumulada en els embassaments, no hem deixat de denunciar situacions de falta de cabal en els darrers mesos, tant siga a l’Albaida, a Antella o a Sueca. De fet el passat mes de desembre durant 8 dies el cabal del Xúquer per l’assut de Cullera, situat a 10 km de la desembocadura en el terme de Sueca, va ser pràcticament nul.
Dins d’aquesta situació de falta de respecte pel nostre riu i els nostres ecosistemes, resulta completament inacceptable la proposta que ha fet la Conselleria de Medi Ambient de deixar sense cabal l’estuari del Xúquer. És a dir que els que s’haurien d’encarregar de la defensa i millora del medi ambient volen no hi haja cap cabal en els darrers 4 km de riu. Pretenen que el riu no acabe en la mar, sinó en l’assut de la Marquesa.
Tots aquest motius són els que han fet que Xúquer Viu convoque aquesta concentració el proper dissabte a Cullera, en el pont de pedra.
Us esperem i us demanem que li doneu la màxima difusió a aquesta convocatòria.
Nombre: Xúquer Víu  (23/02/2011) E-mail: xuquerviu1@gmail.com
 

Escribe tu comentario sobre el artículo:

Nombre:  

 E-mail:

 

Libro de Visitas Colabora Modo Texto Condiciones Suscribete

(C)2001. Centro de Investigaciones y Promoción de Iniciativas para Conocer y Proteger la Naturaleza.
Telfs. Información. 653 378 661 - 693 643 736 - correo@iberica2000.org